六年级英语下册期末阅读单项训练

阅读单项训练

一、根据短文内容,判断对错,用“√”或“×”表示。

I had a busy weekend. On Saturday morning, I cleaned my room. In the

afternoon, I played football. It was so exciting. In the evening, I was very tired, so

my mother cooked delicious food for me. On Sunday morning, I did my

homework at home. It was not easy. But I work hard. I went to the library in the

afternoon and read some interesting books. On Sunday night, I watched TV. I

saw a wonderful talk show. This was my weekend. What about yours?

( ) 1、My weekend was very busy.

( ) 2、I played basketball on Saturday afternoon.

( ) 3、I ate good food for dinner.

( ) 4、My homework was very easy.

( ) 5、I saw a music show on Sunday night.

二、根据短文内容,对句子作出判断。如句子与短文内容相符,在题前括号内

写T;如不符则写F。

My friend and I

My name is Vivian. I am a Chinese girl. My hair is long. I have two big eyes

and a small mouth. Rose is my good friend. She comes from England. She is

eleven. I am eleven,too. She’s 152 cm tall,and I’m 153 cm tall. She has two big

eyes and a big mouth. Her hair is long,too. I like blue,but Rose likes red.I like

storybooks and she likes dolls.I go to school later than Rose,but we often play

and study together. We are very happy.

( )1.Rose is my good friend.

( )2.Her eyes are not big.

( )3.I like red.

( )4.I am as tall as Rose.

( )5.Rose likes puzzles.

( )6.My mouth is bigger than hers.

( )7.I like reading stories.

( )8.We often go to school together.

( )9.We are the same age.

( )10.Rose is an English girl.

三、根据短文内容,对句子作出判断。如句子与短文内容相符,在题前括号内

写T;如不符则写F。

On the bus

Tom is a little boy. He is five.Today his father takes him to see his

grandparents.His home is far away from his grandparents,.So they are going

there by bus.There are only nine people on it.They all have seats.Tom is very

happy.He is running about on the bus. His father says,“Don’t run!Sit down,

please.”“I miss my grandfather and grandmother very much.I want this bus to

go faster.” Tom says.

( )1.Tom goes to see his grandparents with his mother.

( )2.Tom goes to see his grandparents by bus.

( )3.Tom and his father are running on the bus.

( )4.Tom’s home is far away from his grandparents,.

( )5.The driver tells Tom to sit down.

四、根据短文内容,从下面每小题的A、B、C、D四个答案中,选择一个正确

答案,把它的序号填在横线上。

We call the Chinese New Year the Spring Festival.There is name for each

year.We may call it the year of the cow,the year of the dog,the year of the

mouse.

Before the New Year,s Day,people are busy shopping and cleaning their

houses.On New Year’s Eve,there is a big family dinner.After dinner,all the

family stay up late to welcome the New Year.On the first day of the New Year,

people put on their new clothes and go to visit their friends. They say“Happy

New Year”and some other givings to each other.People usually have a very good

time during the festival.

A.Mid-Autumn Day B.Christmas

C.the Spring Festival D.Children’s Day

2.The year of is the Chinese new year.

A.the cat B.the hen

C.the goat D.the mouse

3.On New Year’s Eve,.

A.a big family dinner B.a big party

C.a meeting D.a flower-show

A.put on their new clothes

B.visit their friends

C.say“Happy New Year”to each other

D.A,B and C are all right

五、根据短文内容回答问题。

The seasons

There are four seasons in a year: spring,summer,autumn and winter. I like

spring best. I can fly a kite in it.Summer is hot.I often swim in the swimming

pool.Autumn is a busy season.The farmers are getting in the crops.Winter is cold.

Sometimes it snows.We can see snowflakes and play with snowballs.

1.How many seasons are there in a year?

2.In which season can you fly a kite?

3.Which season is hot?

4.Do you swim in summer?

5.In which season are the farmera getting in the crops?

六、阅读小短文,根据它的内容选择合适的答案完成下列句子,把答案的

字母编号写在括号里。

There is a picture of a park. There are some trees, hills and flowers in it. You

can see some birds in the sky. There are some chairs under the trees. Near the

trees there is a lake. You can see four geese and two boats on the lake. There are

three boys in the boat. They are boating(划船). look! Two old men are sitting

under a tree. They are reading. It’s a nice picture. I like it very much.But it isn’t

mine. It’s Rose’s. She is my sister. I am her brother.

( ) 1.There are some in the sky.

A. flowers B. birds C. hills

( ) 2.The chairs are .

A. under the trees B. on the hills C. near the trees

( ) 3.There is a lake A.near the park B.in the park C.behind the trees

( ) 4.You can see some boys A.in the park B.under the trees C.in the boat

( are reading under a tree.

A.The old men B. An old men C.Three old men

( ) 6.The picture isn’t.

A.Rose’s B.the boy’s C.Rose’s brother

( .

A.a sister B.two brothers C.a brother

七、阅读下面小短文,然后判断下面句子是否与它的内容相符,如果符合,请在括号内写“Y”否则写“N”。

My name is Kate. I am an American girl. I am an only child(孩子) in my family. This is a picture of my family. There are three people in my family. They,re my father, my mother and I. My father is a worker. He is 35. My mother is a teacher. She teaches English at a primary school.There is a picture of my family on my desk in my room. Come and have a look, please.

( ) 1.Kate is from the USA.

( ) 2.Kate is an only daughter.

( ) 3.Kate’s father isn’t a teacher.

( ) 4.The woman is a worker.

( ) 5.Kate’s mother works in a middle school.

( ) 6.The man is Kate’s father.

( ) 7.The English teacher is Kate’s mother.

( ) 8.There isn’t a desk in Kate’s room.

( ) 9.Kate has a picture of her family.

八、根据短文内容判断正(T)误(F)。

Looking For The Dog

Henry was walking in the park with his dog. Then he saw his friend with a dog. The two began talking and the dogs ran off together. After a few minutes they became worried. “I want to know where Frank is,”he said .“I want to know where Linda is,” she said.

They went to look for their dogs, but they couldn’t find them. Two days later

the man telephoned his friend. “Did your dog come home?” he said.”Yes,”she answered.“How did you find it?”“I put an advertisement (广告) in the newspaper and I got it hack yesterday. “Why don’t you have a try?”“I can’t put an advertisement in the newspaper,”he said. “Why not?”“Because Frank can’t read.”

( ) 1.Two friends and their dogs met in the street.

( ) 2.The two friends talked together and their dogs ran off together.

( ) 3.A few minutes later they became worried because they couldn’t see

their dogs.

( ) 4.The woman found the dog two days after it was lost.

( ) 5.The woman’s dog could read but the man’s dog couldn’t.

九、根据短文内容,选择正确的答案

Our school

Our school is very nice. There are two buildings in it. The big one is our classroom building. In this building there are about 16 classrooms. And our classroom is on the second floor. The small one is an office building. It’s for our teachers. It’s behind the classroom building.

The playground is in front of the classroom building. We often play ball games there. There is a bus stop near our school gate. Some teachers and students come to school and go home by bus. We love our school.

( ) (1)How many buildings are there in our school?

A.2. B.16. C.3. D.4.

( building.

A.small B.big C.office D.school

( A.behind B.near C.in front of D.far from

( in the playground.

A.have our lessons B.play ball games C.sing D.work

( .

A.Teachers and students B.Teachers

C.Students. D.Some teachers and students.

十、根据短文内容,回答下列问题:

A Wolf

A wolf(狼) drops in a pit(坑). He is very worried and hungry. He yells(喊叫),“Help!” An elephant sees him and asys, “Let,s help the wolf!” The hare (野兔)says, “He is going to eat you.” A sheep comes and asks, “What’s the matter?” The elephant and the hare tell him about it. Then the sheep makes a rope(绳). They help the wolf come out.

The wolf says ,“Thank you, friends. I’m hungry now. I will eat you!”The wolf laughs and laughs. He laughs so much that he drops into the pit again! This time, the elephant, the hare and the sheep will not help him again.

1.Where is the wolf?

2.Do the elephant, the hare and the sheep help the wolf out of the pit?

3.Does the wolf want to eat them?

4.Why does the wolf drop into the pit again?

5.Do the elephant, the hare and the sheep help the wolf again at last?

十一、阅读理解并判断,正确的打“√”,错误的“×”。

Sally is my best friend. She is a pretty girl. She is tall and thin. She’s the

tallest girl in my class. She has black hair and big eyes. She likes fruit and her favourite are bananas. Me, too. She goes to school by bike with me.

Her hobby is climbing mountains. We often do homework together after school. And she often helps me with my English.

( ) 1.I’m Sally’s good friend.

( ) 2.Sally takes the bus to school.

( ) 3.Sally is very nice and I like her.

( ) 4.She likes bananas but I don’t like them.

( ) 5.Before school we often we often do homework together.

十二、阅读下面的短文,然后根据内容选择填空。

This is a picture of my room. It isn,t big, but it’s very nice.You can see a big table beside my bed. There’s a lamp and a phone on it. Every evening, I sit by the table and do my homework. The curtains are white and the windows are big. The closet is near the table. There’re many clothes in it. There isn’t a Tv in my room ,but a new computer. I often work with it. It’s a birthday present from my dad.

Do you like my room? What’s your room like? Can you tell me,please?

( ) 1.My room is , but very nice.

A. big B. small C. old

( ) 2.The curtains are .

A. blue B. green C. white

( ) 3.There’a in my room.

A.computer B.TV C. radio

( ) 4. My buys the computer for me.

A.mother B.father C. brother

( ) 5. There isn’t a on the table.

A. walkman B. phone C. lamp

十三、阅读下面的短文,然后根据内容,在下列句子中的横线上填入适当的词。

Last summer, Ted went on a trip to Dalian. On the first day, he went fishing on the beach.He spent(花费) to hours, but he didn’t catch any fish. He felt very bored, and went swimming. When he kicked off his shoes, his foot was hurt by a sharp(锐利的) rock(岩石). What bad luck(运气)! He was very angry with that and decided(决定) to go back home.

On his way home, he passed a cafe and wanted to have a drink. But he found his wallet(钱包) was lost. In it was all his money(钱), his ID card and his house key! Oh,no! Ted wanted to cry!

1. Ted took a trip to Dallian summer.

2. He went on the beach on the first day.

3. He caught fish after he spent two hours.

4. He his foot and couldn’t swim.

5. There was money, ID card and his house in his wallet.

十四、判断下列各句所述的意思是否与对话内容相符,正确的在括号内写T,错误的在括号内写F。

What’s the matter with you?

Su Hai:Hello

Nancy: Hello. This Nancy. Is that Su Hai speaking?

Su Hai: Yes, speaking.

Nancy: Why are you absent (请假) today?

Su Hai: I’m ill. I’m staying in bed.

Nancy: I’m sorry to hear that. What’s the matter with you?

Su Hai: I’ve got a high fever.

Nancy: Are you taking any medicine?

Su Hai: No, I’m not.I’mgoing to see the doctor soon. Can you come and help me

with my lessons this afternoon?

Nancy: Of course. And I can get some fruit for you then.

Su Hai: Thank you.

Nancy: See you soon.

( ) 1.Nancy is calling Su Hai.

( ) 2.Nancy isn’t at school. She is ill today.

( ) 3.Su Hai has got a high fever.

( ) 4.Su Hai isn’t going to see the doctor.

( ) 5.Nancy can’t come and help Su hai with her lessons this afternoon.

十五、阅读下面的短文,然后根据内容选择填空。

Tom asks his friend Kate, “How many days are there in a week?”

“Seven days of course,” answers Kate, “They’re Sunday, Monday, Tuesday,Wednesday, Thursday,Friday and Saturday.”

“Well,Kate,can you name five days of the week and not say Sunday, Monday, Tuesday,Wednesday, Thursday,Friday and Saturday?”

“No,I can’t. Can you?” asks Kate.

“Yes, I can.They are today, tomorrow, the day after tomorrow,yesterday, the day before yesterday.”

1.Is Kate Tom’s sister?

A.Yes,she is. B.Yes, she’s not.

C.No,she isn’t. D.Sorry, I don’t know.

A.Eleven days. B.Six days.

C.Seven days. D.Five days.

A.Yes,she can. B.yes,she can’t.

B.No,she can’t. D.No,she can.

A.Yes,it is. B.Yes,it’s

C.No,it isn’t D.Sorry,I don’t know.

A.There’s seven people. B.There’re six people.

C.Only one. D.There’re two.

十六、阅读下面的短文,判断对错,用“√”或“×”表示。

Dear Jenny,

What are you doing? I climbed Huangshan with my friends Xiaohui and Lin Na yesterday, we took many pictures. I’m very happy in China. Let me tell you something about our school.

There are 42 pupils in my class. It’s much bigger than ours in USA. We have Chinese, Math, English, Science, Music, P.E. and Art classes. We have six classes every day and the school begins at 8:00 in the morning and ends at 4:30 in the afternoon. We have a rest (休息) for about 3 hours at noon. I have lunch at the school canteen. I love Chinese food so much. They’re all very tasty.

I have many friends now. They like speaking English with me. We usually go swimming after school. I love the life in China. I’ll tell you more next time.

Best wishes,

Yours,

Sarah

( ) 1. This is a letter form Sarah to Jenny.

( ) 2. Sarah is going to Huangshan with her friends.

( ) 3. Sarah has eight subject (科目) in her school.

( ) 4. They have seven classes a day.

( ) 5. Sarah often speaks English with her friends.

( ) 6. Sarah likes swimming very much.

十七、阅读短文,完成练习。

Jim is a primary school student. He’s in Grade Two now. he has a round (圆圆的) face and wears glasses ( 眼镜). He likes playing football and swimming. But today he’s not at school. He’s ill. He’s in the bed. He has got a bad cold. He must stay in bed for a week. But that’s a good news for him, because he don’t like school.

A.根据短文内容,判断句子的对错,用“√”或“×”表示。

( ) 1. Jim wears glasses.

( ) 2. Jim doesn’t like playing football.

( ) 3. Jim isn’t at school today. He is ill.

( ) 4. Jim is ill, so heis very sad.

( ) 5. Jim has a bad cold, he can’t go to school.

( ) 6. Jim likes school.

B.根据短文内容,选择正确的答案。

1. Jim is a student.

A. primary school B. middle school C. senior school

2. Jim is in Greda A. One B. Three C. Two

3. Jim likes A. basketball B. football C. Ping-pong

4. Jim is in bed because .

A. he is tired B. he is ill C. he is sleep

5. Jim must stay in bed for .

A. a day B. a week C. two weeks

十八、根据短文填空,每空限填一词。

青蛙 井. He never came out from the well. He the sky just as big as the mouth of the well.)

Bird : Hello, Frog. Let’s have a talk.

Frog: OK. Where are you from?

Bird: I’m from the sky.

Forg: From the sky? I don’t 相信 you. The sky is just as big as the

mouth of a weii. How can you come from the sky?

Bird: The sky is very big. It’s biue. You’re wrong.

Forg: Really? 你自己.

Forg: Wow! How big the world is!

1. lives in a well.

2. and have a talk.

3. The bird is from the 4. First, doesn’t believe 5. is very surprised. How the world is!

阅读单项训练

一、1. √ 2. × 3. √ 4. × 5. ×

二、1.T 2.F 3.F 4.F 5.F 6.F 7.T 8.F 9.T 10.T

三、1.F 2.T 3.F 4.T 5.F

四、1.C 2.D 3.A 4.D

五、

1.There are four(seasons in a year).

2.We can fly a kite in spring.(Spying.)

3.Summer(is hot).

4.Yes,I do.

5.The farmers are getting in the crops in autumn.(Autumn.)

六、1. B 2. A 3. B 4. C 5.A 6. B 7. C

七、 1. Y 2. Y 3. Y 4. N 5. N 6. Y 7. Y 8. N 9. Y

八、1.T 2.T 3.T 4.T 5.F

九、1. A 2. B 3. C 4. B 5.D

十、1. He drops in a pit. 2. Yes,they do. 3. Yes, he does.

4. Because he laughs and laughs so much. 5. No,they don,t.

十一、1. √ 2. × 3. √ 4.× 5. ×

十二、1. B 2. C 3. A 4. B 5. A

十三、1.last 2.fishing 3. no 4. hurt 5. key

十四、1.T 2.F 3.T 4.F 5.F

十五、1.C 2.C 3.C 4.A 5.D 十六、1. √ 2. × 3. × 4. × 5. √ 6. √

十七、A: 1. √ 2. × 3. √ 4×. 5. √ 6. × B: 1. A 2. C 3. B 4. B 5. B

十八、1. The frog 2. The frog, the bird 3. sky

4. the frog, the bird 5. The frog, big


相关文章

  • 小学五年级英语下册期末试卷分析

    五年级英语期末试卷分析 成 绩 分 析 试 卷 分 析 参考人数 20 实考人数 20 总分 1649.5 平均分 82.48 及格人数 19 及格率 95% 本次试卷注重了基础知识的考查,突出了语言的交际功能,渗透了能 力考查的要求. 试卷中能充分体现考查学生基础知识为主要目标的命题原 则,全面考 ...

  • 20XX年教学计划

    2012--2013学年度第一学期 八年级地理教学计划 一.指导思想 本学期我将在新课标理论的指导下,以我县"高效课堂"和我校"先学后教"教学理念为指导,以教务处工作计划为依据,加强课堂教学,有效地完成本学科教学目标.积极参与所在科组的教科研活动,努力提高自己 ...

  • 20XX年-20XX年初中英语质量分析报告

    2011-2012年年初中英语质量分析报告 今年是区上统一组织的期末考试,所以试题在对教学实情的了解.难度的把握.结构的设置和知识的分布等个方面均有明显的改进和提高,并且这种命题形式在一定时期内将保持稳定,以提高一线教师英语教学和复习的针对性和实效性. 一.命题的依据 今年的英语试卷主要是依照中考英 ...

  • 小学英语六年级期末质量分析

    小学英语六年级期末质量分析 石塘小学 张正海 试题主要考查学生的语言基础知识和基本技能,包括词,词组,语法的正确运用和读写能力的考查,现分述如下: 第一题:按要求写单词. 均是练习过的内容,得分较多,答的较好! 第二题:短语配对. 主要考查短语的记忆情况,大部分学生完成的较好,但也有少部分学生记忆程 ...

  • 7英语质量分析

    七年级英语期末考试质量分析 2007-2008年度上学期七年级英语期末考试对七年级学生学习的人教版新目标上册英语教材1至12单元进行的一次检测.本次测试重点放在基础知识方面,特别是书本知识的学习和运用. 一.检测概况 二.错误分析 1.听力(30分) D.听短文,判断正误. 平时练习较少,学生听力较 ...

  • 20XX年-20XX年度第二学期九年级英语教学计划

    新学期伊始,在党的教育方针的指引下,为贯彻实施素质教育,培养学生的综合素质能力,完成本学期的教育教学任务,现对本学期的教学做如下计划: (一) 九年级下学期是十分关键的一期。面对着升学的压力和任务,我的任务也十分艰巨。本期,我担任九年级(1)、(2)两个班的教学任务,从上期期末的成绩来看,学生英语水 ...

  • 一年级5班下册英语期末教学总结

    二年级下册英语期末教学工作总结 -2014年秋季一年级(5)班英语学科教学工作总结 一.班级基本情况分析 1. 学生的学习习惯不好,不能全身心的投入到学习中.表现在自习期间抬头看.回头说话.讨论问题效率低,课前不能及时的进入学习状态.上课不能及时的跟着老师的思路走,课后也没有自觉学习的习惯.部分学生 ...

  • 九年级下学期英语教研组计划

    九年级下学期英语教研组计划 熊俐洁 一.本学期的指导思想: 九年级下学期这一阶段的复习工作十分关键.面对着升学的压力和任务,面对着我校学生的英语程度相差很大的实际情况.我们要更加深入地研究教材,根据学科特点及学生特点研究切实可行的课堂教学模式和复习模式.同时,要进行分层次教学.对于基础好的学生要加大 ...

  • 七年级下册生物期末试卷分析

    2013--2014学年度七年级生物 质量检测试卷分析 巡检中学 夏东颖 期末测试已经落下帷幕,为了更好地总结工作中的经验教训,特对本次的生物试卷进行全面的分析,以期在今后的工作中取得更好地成绩! 一. 试卷总体分析 本次七年级生物质量检测试卷共两个大题,满分五十分. 本次七年级生物期末检测主要考查 ...

联系我们: webmaster# 5330.net.cn